Page 224 - Biblia Català TBS
P. 224

Deuteronomi 8, 9
i terrible, de serps ardents i escor- pins, i de terreny assedegat on no hi ha aigua, que va fer sortir aigua per a tu de la roca dura;
16 que et va alimentar de mannà en el desert, menjar que els teus pares no coneixien, a   d’humiliar-te i a   de provar-te, per fer-te bé al  nal,
17 i diguis en el teu cor: El meu poder i la força de la meva mà m’ha proporcionat aquesta riquesa.
18 Recorda’t, doncs, de Jahveh, el teu Déu, perquè ell és qui et dóna el poder per fer riquesa, a   de con r- mar el seu pacte que va jurar als teus pares, com és avui.
19 I s’esdevindrà que si mai oblides Jahveh, el teu Déu, i vas darrere d’altres déus i els serveixes i els adores, testi co avui contra vosaltres que certament sereu destruïts.
20 Com les nacions que Jahveh des- truirà davant de vosaltres, així sereu destruïts; perquè no heu escoltat la veu de Jahveh, el vostre Déu.
9Escolta, Israel: Avui estàs a punt de passar el Jordà, per entrar a desposseir nacions més grans i més poderoses que tu, ciutats grans i emmurallades  ns al cel,
2 un poble gran i alt, els  lls dels anaquites, que tu coneixes, i dels quals has sentit dir: Qui s’aguantarà dret davant dels  lls d’Anac?
3 I sàpigues avui que Jahveh, el teu Déu, és qui passa al teu davant com un foc devorador. Ell els destruirà, i ell els humiliarà davant teu, i els des- posseiràs i els destruiràs ben aviat, tal com Jahveh t’ha dit.
4 No parlis en el teu cor quan Jahveh, el teu Déu, els hagi expulsat de davant teu, dient: Per la meva jus- tícia Jahveh m’ha fet entrar a posseir aquesta terra; sinó que és a causa de la perversitat d’aquestes nacions que Jahveh les desposseeix de davant teu.
5 No és per la teva justícia, ni per 8:18 Ps 44:3
la rectitud del teu cor que entres a posseir llur terra, sinó que és a causa de la perversitat d’aquestes nacions que Jahveh, el teu Déu, les desposseeix de davant teu, a   de con rmar la paraula que Jahveh va jurar als teus pares, a Abraham, a Isaac i a Jacob.
6 Sàpigues, doncs, que no és per la teva justícia que Jahveh, el teu Déu, et dóna aquesta bona terra per posseir-la, perquè ets un poble dur de bescoll.
7 Recorda, no ho oblidis, que vas provocar Jahveh, el teu Déu, a ira en el desert; des del dia que vas deixar la terra d’Egipte  ns que vau arribar en aquest lloc, heu estat rebels a Jahveh.
8 I a l’Horeb vau provocar Jahveh a ira, i Jahveh es va enutjar contra vosaltres per destruir-vos.
9 Quan vaig pujar a la muntanya per rebre les taules de pedra, les taules del pacte que Jahveh va fer amb vosaltres, vaig romandre a la muntanya quaranta dies i quaranta nits, no vaig menjar pa ni vaig beure aigua;
10 i Jahveh em va donar les dues taules de pedra escrites amb el dit de Déu, i en elles hi havia totes les paraules que Jahveh havia parlat amb vosaltres a la muntanya, des del mig del foc, en el dia de l’assem- blea.
11 I s’esdevingué que, al  nal dels quaranta dies i de les quaranta nits, Jahveh em donà les dues taules de pedra, les taules del pacte;
12 i Jahveh em va dir: Alça’t, baixa d’aquí ràpidament, perquè el teu poble, que has fet sortir d’Egipte, s’ha corromput. S’han apartat de pressa del camí que els vaig manar, s’han fet una imatge de fosa.
13 I Jahveh em va parlar, dient: He vist aquest poble i, heus aquí, és un poble dur de bescoll.
216


   222   223   224   225   226