Page 439 - Biblia Català TBS
P. 439

ara a mi, i sabrà que hi ha un profeta a Israel.
9 I Naaman arribà amb els seus ca- valls i amb el seu carro, i restà dret a l’entrada de la casa d’Eliseu.
10 I Eliseu li envià un missatger, dient: Vés, i renta’t set vegades al Jordà, i la teva carn se’t refarà, i restaràs net.
11 I Naaman se’n va anar enutjat, i digué: Heus aquí, jo em deia: Certament ell sortirà a mi, i es posa- rà dret, i invocarà el Nom de Jahveh, el seu Déu, i posarà la seva mà sobre el lloc malalt, i desapareixerà la lepra.
12 ¿L’Amanà i el Parpar, rius de Damasc, no són millors que totes les aigües d’Israel? ¿No podria banyar-me en ells, i restar net? I es girà i se n’anà enfurismat.
13 I els seus servents se li van atan- sar per parlar-li, i digueren: Pare meu, si el profeta t’hagués manat alguna cosa gran, no l’hauries fet? Encara més quan simplement t’ha dit: Renta’t, i restaràs net.
14 I ell baixà, i es va submergir set vegades dins del Jordà, segons la paraula de l’home de Déu; i la seva carn es tornà com la carn d’un nen, i restà net.
15 I tornà a l’home de Déu, ell i tot el seu seguici, i entrà i es posà dret davant d’ell, i digué: Heus aquí, ara séquenohihaDéuentotalaterra excepte a Israel. I ara, accepta, et prego, una benedicció de part del teu servent.
16 I Eliseu digué: Viu Jahveh, davant del qual estic, que no ho acceptaré. I li va insistir perquè ho acceptés, però ell ho refusà.
17 I Naaman digué: Doncs, si no ho vols, que se li doni al teu servent una càrrega de terra per a un parell de mules, perquè el teu servent des d’ara no farà cap més holocaust ni sacri ci a altres déus, sinó a Jahveh.
5:20 1Tm 6:9, 10
2 Reis 5
18 Que Jahveh perdoni aquesta cosa al teu servent: quan el meu amo entri a la casa de Rimmon per proster- nar-se allà, i ell es recolzi damunt la meva mà, i jo m’hagi de prosternar a la casa de Rimmon, quan em proster- ni a la casa de Rimmon, et prego que Jahveh perdoni el teu servent en això. 19Ielllidigué:Vésenpau.I s’allunyà una certa distància.
20 I Guehazí, servent d’Eliseu, l’home de Déu, digué: Heus aquí, el meu amo ha refusat el regal d’aquest arameu, Naaman, no acceptant de la seva mà allò que portava. Viu Jahveh, que correré al seu darrere, i aconseguiré d’ell alguna cosa.
21 I Guehazí anà darrere Naaman. I Naaman veié algú corrent darrere d’ell, i baixà del carro per trobar-lo, i digué: Va tot bé?
22 I ell digué: Tot bé. El meu se- nyor m’ha enviat a dir: Heus aquí, ara m’han arribat de la muntanya d’Efraïm dos joves dels  lls dels pro- fetes; dóna’ls, si us plau, un talent de plata, i dues mudades de vestits.
23 I Naaman digué: Vinga, afaga dos talents. I li va insistir, i lligà dos talents de plata en dues bosses, i dues mudades de vestits, i ho donà a dos dels seus servents, i ho portaven davant d’ell.
24 I en arribar al tossal, ho prengué de la mà d’ells, i ho diposità a la casa, i acomiadà els homes, i marxa- ren.
25 I ell anà a presentar-se al seu senyor. I Eliseu li digué: D’on véns Guehazí? I digué: El teu servent no ha anat enlloc.
26 I li digué: ¿No ha anat el meu cor amb tu, quan l’home ha tornat amb el seu carro per trobar-te? ¿És ara el temps d’aconseguir plata, i d’aconseguir vestits i oliveres i ceps i ramat menut i ramat gros i servents i serventes?
431


   437   438   439   440   441