Page 737 - Biblia Català TBS
P. 737

8 El qui cava un clot, hi caurà a dins; i al qui trenca una tanca, una serp el mossegarà.
9 El qui remou pedres, hi prendrà mal; el qui estella llenya es posa en perill.
10 Si el ferro de la destral està esmussat, i hom no ha esmolat el tall, llavors caldrà més força: però la saviesa és pro tosa per dirigir.
11 Si la serp mossega perquè falla l’encanteri, llavors el xerraire no en té cap guany.
12 Les paraules de la boca del savi guanyen favor, però els llavis de l’insensat l’engoleixen.
13 El començament de les paraules de la seva boca és neciesa, i la   de la seva boca és un desvari maliciós. 14 I el neci multiplica les parau- les: però l’home no sap el que s’esdevindrà. I allò que s’esdevindrà després d’ell, qui li explicarà?
15 El treball dels necis fatiga tot- hom, perquè no sap anar a la ciutat. 16 Ai de tu, país, quan el teu rei és un noiet, i els teus prínceps ja men- gen de bon matí.
17 Feliç tu, país, quan el teu rei és  ll de nobles, i els teus prínceps mengen quan toca, per agafar força, i no per a l’embriaguesa.
18 A causa de la peresa s’ensorra el sostre, i a causa de l’ociositat de les mans la casa té goteres.
19 Per al riure es fa un menjar, i el vi alegra la vida, i la plata respon a tot.
20 Ni en el teu pensament no maleeixis el rei, i en el teu dormitori no maleeixis el ric: perquè un ocell dels cels portarà la veu, i els que tenen ales publicaran la paraula.
Eclesiastès 10, 11, 12
3 Si els núvols foscos van carregats de pluja, la vessaran damunt la terra: i si l’arbre cau al sud o al nord, al lloc on cau l’arbre, allà romandrà. 4 Qui observa el vent, no sembrarà: i qui mira els núvols espessos, no segarà. 5Aixícomtunosapsquinésel camí del vent, ni com es formen els ossos en el ventre de l’embarassada: tampoc no coneixes l’obrar de Déu, que ho ha fet tot.
6 Al matí sembra la teva llavor, i al vespre que no descansi la teva mà: perquè no saps quina reeixirà, aques- ta o aquella, o si totes dues seran igual de bones.
7 Dolçaéslallum,iésboperals ulls de veure el sol.
8 Però, encara que un home hagi viscut molts anys, i en tots ells hagi tingut alegria: que recordi els dies de tenebra, perquè seran molts. Tot el que s’esdevé és vanitat.
9 Alegra’t, jove, en la teva joventut, i complau el teu cor en els dies de les teves joveneses; i camina en els camins del teu cor, i en la vista dels teus ulls: però sàpigues que, per totes aquestes coses, Déu et portarà a judici.
10 Aparta, doncs, l’enuig del teu cor, i allunya el mal de la teva carn: perquè la joventut i la fadrinesa són vanitat.
11
molts dies el trobaràs.
2 Reparteix entre set, i també entre vuit: perquè no saps quin mal vindrà sobre la terra.
Llança el teu pa sobre les
aigües: perquè després de
10:16 Is 3:4 11:5 Jn 3:8 11:9 He 9:27
12
teves joveneses, abans que vinguin els dies dolents, i arribin els anys en què diràs: No hi tinc plaer en ells;
2 abans que no s’enfosqueixi el sol i la llum, i la lluna i els estels, i els núvols espessos tornin després de la pluja.
3 El dia en què tremolin els guardians de la casa, i s’encorbin els homes valents, i s’aturin les moledores, perquè són poques, i
Recorda’t, doncs, del teu
Creador en els dies de les
729


   735   736   737   738   739