Page 753 - Biblia Català TBS
P. 753

12 I s’esdevindrà, quan el Senyor acompleixi tota la seva obra en la muntanya de Sió i a Jerusalem, que castigaré el fruit del cor orgullós del rei d’Assíria, i la glòria de l’altivesa dels seus ulls.
13 Perquè ha dit: Pel poder de la meva mà he obrat, i per la meva savi- esa, perquè sóc assenyat, i jo moc les fronteres dels pobles, i he pres el botí dels seus tresors i, com un poderós, he abatut els habitants, els que seien al tron.
14 I la meva mà s’ha apropiat de la riquesa dels pobles, com d’un niu; i, com una plega d’ous abandonats, he aplegattotalaterra:inohihahagut cap ala que es mogués, o cap boca que s’obrís i piulés.
15 ¿Es glorieja la destral contra el qui hi talla? ¿S’enorgulleix la serra contra el qui la maneja? Com si una vara brandés els qui l’aixequen! Com si un bastó aixequés el que no és fusta!
16 Per això el Senyor, Jahveh dels exèrcits, enviarà magresa entre els seus grassos, i sota el seu honor hi farà una encesa, com l’incendi d’un foc.
17 I la llum d’Israel serà com un foc, i el seu Sant com una  ama, i cremarà i devorarà la seva espina i la seva punxa en un dia.
18 I consumirà la glòria del seu bosc i del seu camp fèrtil, de l’ànima  ns a la carn, i serà com un malalt que es desmaia.
19 I la resta dels arbres del seu bosc seran tan pocs, que un noi els podrà comptar.
20 I s’esdevindrà aquell dia, que el romanent d’Israel i els escapats de la casa de Jacob no es tornaran a recolzar en el seu colpidor, sinó que es recolzaran en Jahveh, el Sant d’Israel, en veritat.
21 El romanent tornarà, el romanent de Jacob, vers el Déu fort.
10:22-23 Rm 9:27-28
Isaïes 10
22 Perquè encara que el teu poble Israel sigui com la sorra del mar, només un romanent d’ell tornarà; un extermini està decretat, que farà sobreeixir la justícia.
23 Perquè el Senyor, Jahveh dels exèrcits, complirà l’extermini que ha decidit de fer enmig de tota la terra.
24 Per tant, així diu el Senyor, Jahveh dels exèrcits: No tinguis por, poble meu que habites a Sió, per causa d’Assíria. Et colpirà amb una vara, i aixecarà el seu bastó contra tu, com ho va fer Egipte.
25 Perquè encara una mica de temps, i la indignació haurà estat complerta, i el meu enuig serà llur destrucció.
26 I Jahveh dels exèrcits brandarà un fuet contra ell, com quan colpí Madian a la roca d’Oreb; i alçarà la seva vara sobre el mar, com ho va fer a Egipte.
27 I s’esdevindrà aquell dia, que la seva càrrega serà treta de les teves espatlles, i el seu jou del teu coll, i el jou serà destruït a causa de la unció.
28 Ell ha vingut contra Aiat, ha pas- sat cap a Migron, a Micmàs deixa el seu bagatge.
29 Han travessat el gual, han fet de Gueba un lloc d’acampada; Ramà tremola, Guibà de Saül fuig.
30 Crida amb veu forta Bat-Gal·lim, para atenció Laix! Pobra Anatot!
31 Madmenà ha fugit, els habitants de Guebim s’han refugiat.
32 Encara avui romandrà a Nob, brandarà la seva mà contra la mun- tanya de la  lla de Sió, el turó de Jerusalem.
33 Heus aquí, el Senyor, Jahveh dels exèrcits, esmotxarà una branca amb violència, i els alts d’estatura seran tallats, i els enlairats seran abatuts.
745


   751   752   753   754   755