Page 769 - Biblia Català TBS
P. 769

30Ai dels  lls rebels –declaració de Jahveh– que fan un pla, però sense mi; i fan un pacte, però sense el meu Esperit, a   d’afegir
pecat sobre pecat!
2 Que se’n van per baixar a Egipte, sense demanar el consell de la meva boca; per ser forts en la força del Faraó, i per con ar en l’ombra d’Egipte!
3 Però la força del Faraó us serà una vergonya, i la con ança en l’ombra d’Egipte, una confusió.
4 Quan els seus prínceps siguin a Sóan, i els seus ambaixadors arribin a Hanés,
5 tots restaran decebuts d’un poble que no els és útil, ni d’ajut ni de pro t, sinó de vergonya i també d’oprobi!
6 Sentència sobre les bèsties del Nègueb. Per una terra d’adversitat i d’a icció, de lleones i de lleons, d’escurçons i de dracs voladors, ells porten llur riquesa sobre els lloms dels ases, i llurs tresors sobre el gep dels camells, a un poble que els és inútil.
7 I l’ajuda dels egipcis serà vana i endebades; per això l’he anomenat: Rahab l’ociosa.
8 Ara, entra, escriu-ho sobre una tauleta davant d’ells, i inscriu-ho en un llibre, i serà per al darrer dia, perpètuament i per sempre:
9 Perquè aquest és un poble rebel,  lls mentiders,  lls que no volen escoltar la llei de Jahveh;
10 que diuen als vidents: No mireu; i als profetes: No ens profetitzeu coses rectes, digueu-nos coses suaus, profetitzeu enganys;
11 aparteu-vos del camí, desvieu-vos de la sendera, traieu de davant nostre el Sant d’Israel.
12 Per tant, així diu el Sant d’Israel: Com que rebutgeu aquesta paraula, i con eu en la força de l’opressió i en el que és tortuós, i us hi recolzeu;
30:7 Jr 37:7 30:10 Mi 2:6, 11; 1Re 22:13
Isaïes 30
13 per això aquesta iniquitat serà per a vosaltres com una esquerda que s’obre, que fa panxa a la part alta del mur, la caiguda del qual ve de sobte, en un instant.
14 I el trencarà com es trenca la gerra del terrisser, esmicolada sense pietat; i entre els bocins no es tro- barà cap terrissa per agafar foc de la llar, o per extreure aigua de la cisterna.
15 Perquè així diu el Senyor Jahveh, el Sant d’Israel: En el recés i el repòs sereu salvats, en la quietud i en la con ança serà la vostra força. Però no heu volgut,
16 sinó que heu dit: No, perquè fugi- rem a cavall. Per això fugireu, i sobre el veloç cavalcareu. Per això seran lleugers els vostres perseguidors!
17 Mil fugiran davant l’amenaça d’un de sol, tots vosaltres fugireu davant l’amenaça de cinc;  ns que resteu com un masteler sobre el cim de la muntanya, i com una senyera sobre el turó.
18 Per això, doncs, Jahveh espe- rarà per afavorir-te, i per això serà exalçat, per tenir compassió de tu; perquè Jahveh és un Déu de justícia: feliços tots els qui esperen en ell.
19 Perquè el poble habitarà a Sió, a Jerusalem; no ploraràs més: ell tindrà misericòrdia de tu en escoltar la veu del teu crit; quan l’escolti, et respondrà.
20 I el Senyor us donarà pa d’angoixa i aigua d’opressió, però els teus mes- tres no seran mai més arraconats lluny de tu, sinó que els teus ulls veuran els teus mestres.
21 I les teves orelles escoltaran una paraula darrere teu, dient: Aquest és el camí, camineu-hi; quan gireu cap a la dreta o quan gireu cap a l’esquerra.
22 I tindràs per impur el recobri- ment de plata de les teves escultures,
761


   767   768   769   770   771