Page 790 - Biblia Català TBS
P. 790

Isaïes 51, 52
5 A prop és la meva justícia, ha sortit la meva salvació, i els meus braços jutjaran els pobles: en mi esperaran les illes, i con aran en el meu braç.
6 Alceu els vostres ulls als cels, i mireu cap a la terra, al dessota: per- què els cels s’esvairan com el fum, i la terra es gastarà com un vestit, i els seus habitants moriran com mosquits, però la meva salvació serà per sempre, i la meva justícia no serà esclafada.
7 Escolteu-me, els qui coneixeu la justícia, el poble en el cor del qual hi ha la meva llei: No tingueu por del blasme dels homes, i no us espanteu dels seus escarnis.
8 Perquè l’arna se’ls menjarà com un vestit, i el cuc se’ls menjarà com la llana: però la meva justícia serà perpètua, i la meva salvació de ge- neració en generació.
9 Desperta’t, desperta’t! Vesteix-te de força, braç de Jahveh! Desperta’t com en els dies antics, en gene- racions passades. ¿No ets tu que vas fer bocins Rahab, que vas traspassar el dragó?
10 ¿No ets tu que asseques el mar, les aigües del gran abisme; que has fet de les profunditats del mar un camí per passar els redimits?
11 I els rescatats de Jahveh tornaran i entraran a Sió amb cants de goig i d’alegria eterna sobre els seus caps: en tindran goig i alegria, i fugirà el dolor i el sospir!
12 Jo, jo mateix sóc el qui us con- fortarà. ¿Qui ets tu que tens por d’un home que és mortal, i d’un  ll d’home, que esdevindrà herba?
13 ¿I t’oblides de Jahveh, el qui t’ha fet, que ha estès els cels i ha fundat la terra: i tens por contínuament, tot el dia, a causa de la fúria de l’opressor, que es prepara per des- truir? ¿I on és la fúria de l’opressor?
14 El captiu s’afanya a ser alliberat, i no morirà a la fossa, i no li mancarà el seu pa.
15 Però jo sóc Jahveh, el teu Déu, que remoc el mar i faig rugir les seves onades: Jahveh dels exèrcits és el seu Nom.
16 I jo he posat les meves paraules a la teva boca, i t’he cobert amb l’ombra de la meva mà, per plantar els cels i fundar la terra, i dir a Sió: Tu ets el meu poble.
17 Desperta’t, desperta’t! Alça’t, Jerusalem, que has begut de la mà de Jahveh la copa de la seva fúria; has begut el pòsit de la copa que fa vacil·lar, l’has espremut.
18 No hi ha ningú que la meni de tots els  lls que ha infantat, i no hi ha ningú que li aga  la mà de tots els  lls que ha nodrit.
19 Aquestes dues coses t’han sobre- vingut. ¿Qui es compadirà de tu? La devastació i la destrucció, i la fam i l’espasa. ¿Qui et consolarà?
20 Els teus  lls han defallit, resten ajaguts a les cantonades de tots els carrers; com un antílop atrapat a la xarxa, plens de la fúria de Jahveh, de la reprensió del teu Déu.
21 Per tant, escolta ara això, dissor- tada i embriagada, i no pas de vi.
22 Així diu el teu Senyor, Jahveh, i el teu Déu, que pledeja pel seu poble: Heus aquí, he pres de la teva mà la copa que fa vacil·lar, el pòsit de la copa de la meva fúria: no en tornaràs a beure més.
23 Però jo la posaré a la mà d’aquells que t’a igien, que deien a la teva ànima: Ajup-te i passarem. I tu vas posar la teva esquena com el terra, i com un carrer, per als que passen.
51:6 Ps 102:26; He 1:11-12 51:10 Ex 14:21 51:16 Jn 3:34 51:23 Ps 66:12 52:1 Ap 21:2, 27 782
52
Desperta, desperta! Vesteix-
te de força, Sió! Vesteix-te els teus vestits esplendorosos, Jeru- salem, ciutat santa! Perquè en tu


   788   789   790   791   792