Page 992 - Biblia Català TBS
P. 992

1Sentència de Nínive. Llibre de la visió de Nahum, d’Elcoix.
2 Jahveh és Déu gelós i venjador; Jahveh és venjador i ple de furor; Jahveh és venjador envers els seus adversaris, i reserva la ira per als seus enemics.
3 Jahveh és lent per a la ira, i gran en poder, i no tindrà pas per inno- cent el culpable. Jahveh avança en la rufagada i en la tempesta, i els núvols són la pols dels seus peus
4 Ell reprèn el mar, i l’asseca, i eixuga tots els rius: el Basan i el Carmel llan- gueixen, i la  or del Líban es marceix. 5 Davant seu, les muntanyes tremo- len, i els turons es desfan; i a la seva presència, la terra s’alça, i el món i tots els qui hi habiten.
6 Davant la seva indignació, qui podrà restar dret? ¿I qui es podrà mantenir davant la seva ira encesa? El seu furor es vessa com foc, i ell esberla les roques.
7 Jahveh és bo, és una fortalesa en el dia de l’angoixa; i coneix els qui con en en ell.
8 Però amb una inundació desbor- dant consumirà el seu lloc, i la tene- bra perseguirà els seus enemics.
9 Què trameu contra Jahveh? Ell ho consumirà tot: l’angoixa no s’alçarà dues vegades.
10 Perquè encara que estiguin en- trellaçats com espines, i embriagats amb la seva beguda, seran consu- mits com el rostoll sec del tot.
11 De tu ha sortit el que trama mal contra Jahveh, un conseller de Belial.
1:1-3 Is 10:5 1:15 Is 52:7; Rm 10:15 984
12 Així diu Jahveh: Encara que estiguin segurs i siguin molts, tan- mateix seran rasurats, i ell passarà. Malgrat que t’he a igit, no t’a igiré més.
13 I ara, esmicolaré el seu jou de sobre teu, i desfaré els teus lligams. 14 I Jahveh ha manat referent a tu: No hi haurà cap descendent amb el teu nom: suprimiré les estàtues i les imatges de fosa de la casa dels teus déus, hi prepararé el teu sepulcre, perquè ets vil.
15 Heus aquí, sobre les muntanyes, els peus del qui proclama noves, del qui anuncia la pau! Celebra les teves festes, Judà, compleix els teus vots, perquè el malvat no tornarà a passar pel teu mig; serà totalment suprimit.
Llibre del profeta Nahum
2
enforteix els lloms, referma la força al màxim.
2 Perquè Jahveh retornarà la glòria de Jacob com la glòria d’Israel, per- què els saquejadors els van saquejar, i van fer malbé els seus sarments.
3 L’escut dels seus poderosos serà vermell, els homes valents vestiran d’escarlata, els carros lluiran com foc de metall el dia de la seva preparació, i les llances de xiprer tremolaran.
4 Els carros rodaran esbojarrats pels carrers, es precipitaran a les places: llur aspecte serà com torxes, correran com llampecs.
5 Recordarà els seus principals di- rigents; ensopegaran en les seves
El destructor ha pujat contra tu:
guarda la fortalesa, vigila el camí,


   990   991   992   993   994