Page 359 - Biblia Català TBS
P. 359

12 I la dona veié Samuel, i cridà amb veu alta; i la dona parlà a Saül, dient: Per què m’has enganyat? Perquè tu ets Saül.
13 I el rei li digué: No tinguis por: què has vist? I la dona digué a Saül: He vist déus pujant de la terra.
14 I ell li digué: Quin és el seu aspecte? I ella digué: És un home ancià que puja, i va cobert amb un mantell. I Saül conegué que aquell era Samuel, i es prosternà de cara a terra, i s’inclinà.
15 I Samuel digué a Saül: Per què em pertorbes fent-me pujar? I Saül digué: Estic molt a igit perquè els listeus combaten contra mi, i Déu s’ha apartat de mi, i ja no em respon, ni per mitjà dels profetes ni per som- nis; i jo t’he cridat perquè em facis saber el que he de fer.
16 I Samuel digué: I per què em consultes, si Jahveh s’ha apartat de tu i és el teu enemic?
17 Jahveh, doncs, ha fet això mateix que parlà a través de mi: i Jahveh ha esquinçat el regne de la teva mà, i l’ha donat a un altre, a David.
18 Com que no vas escoltar la veu de Jahveh, i no vas executar la seva ira encesa contra Amalec, per això Jahveh ha obrat avui així amb tu.
19 I també, juntament amb tu, Jahveh lliurarà Israel a la mà dels listeus; i demà tu i els teus lls sereu amb mi, i Jahveh també lliura- rà el campament d’Israel a la mà del listeus.
20 I de sobte Saül caigué amb tota la seva llargada a terra, i estava molt espantat a causa de les paraules de Samuel; i no tenia gens de força, perquè no havia menjat pa en tot el dia ni en tota la nit.
21 I la dona vingué a Saül, i veié que estava molt esglaiat, i li digué: Heus aquí, la teva serventa ha escoltat la teva veu, i he posat la meva vida en
28:18 1Sa 15:23 29:5 1Sa 18:7
1 Samuel 28, 29
la meva mà, i he obeït les paraules que m’has dit.
22 Ara, doncs, et prego que escoltis tu també la veu de la teva serventa, i jo posaré davant teu un bocí de pa, i menja, i tindràs força quan vagis de camí.
23 Però ell s’hi negà, i digué: No menjaré. Però els seus servents l’insistien, i la dona també, i els féu cas i s’aixecà del terra, i s’assegué al llit.
24 I la dona tenia un vedell d’engreix a casa, i s’afanyà a degollar-lo; i va prendre farina i la pastà, i en va coure pans àzims.
25 I ho portà davant de Saül i davant dels seus servents, i menjaren, i s’aixecaren i marxaren aquella ma- teixa nit.
29
I els listeus aplegaren totes
les seves tropes a Afec, i Israel acampava vora una font que hi havia a Jizreel.
2 I els capitans dels listeus des - laven per centenars i per milers, i David i els seus homes des laven a la rereguarda amb Aquix.
3 I els principals dels listeus digue- ren: Què fan aquí aquests hebreus? I Aquix digué als principals dels lis- teus: ¿No és aquest David, servent de Saül rei d’Israel, que està amb mi fa dies, o anys, sense que jo hagi trobat res dolent en ell des del dia que es va passar a mi ns al dia d’avui?
4 I els dirigents dels listeus s’enutjaren contra ell. I els dirigents dels listeus li van dir: Fes marxar aquest home! Que se’n torni al seu lloc, que li has assignat, i que no baixi amb nosaltres a la batalla, no fos que se’ns tornés un adversari durant la batalla. Perquè, ¿amb què es podria congraciar millor aquest home amb el seu senyor, que amb els caps d’aquests homes?
5 ¿No és d’aquest David que canta- ven en les danses, dient: Saül n’ha
351


   357   358   359   360   361