Page 385 - Biblia Català TBS
P. 385

No tinc cap ll per mantenir el record del meu nom. I anomenà el monument amb el seu propi nom, i s’anomena la columna d’Absalom ns al dia d’avui.
19 I Ahimaas, ll de Sadoc, digué: Deixa’m corre, et prego, i portaré la notícia al rei de com Jahveh l’ha defensat de la mà dels seus enemics. 20 I Joab li digué: Avui no seràs tu l’home portador de la notícia, la portaràs un altre dia, però avui no portaràs la notícia, perquè el ll del rei és mort.
21 I Joab digué a Cuxí: Vés, infor- ma el rei del que has vist. I Cuxí s’inclinà davant Joab, i va córrer.
22 Llavors Ahimaas, ll de Sadoc, tornà a dir a Joab: Passi el que passi, et prego que em deixis córrer també darrere Cuxí. I Joab digué: Per què vols córrer, ll meu? Per la notícia no en rebràs pas res.
23 I Ahimaas respongué: Passi el que passi, deixa’m córrer. I li digué: Corre. I Ahimaas va córrer pel camí de la plana, i avançà Cuxí.
24 I David seia entre els dos portals, i el sentinella anà al terrat del portal, sobre la muralla, i aixecà els ulls i mirà i, vet aquí un home corrent tot sol.
25 I el sentinella cridà i ho anuncià al rei. I el rei digué: Si ve sol, porta notícies a la seva boca. I Ahimaas s’anava atansant.
26 I el sentinella veié un altre home corrent, i el sentinella cridà al porter, i digué: Vet aquí un home corrent tot sol. I el rei digué: Aquest també porta notícies.
27 I el sentinella digué: Em sembla que la manera de córrer del primer és com la manera de córrer d’Ahimaas, ll de Sadoc. I el rei digué: Aquest és un bon home, i vindrà amb una bona notícia.
28 I Ahimaas cridà, i digué al rei: Pau! I es prosternà davant del rei
2 Samuel 18, 19
amb el seu rostre cap a terra, i digué: Beneït sigui Jahveh, el teu Déu, que ha acorralat els homes que havien aixecat llur mà contra el meu senyor el rei.
29 I el rei digué: Està bé el jove Absalom? I Ahimaas digué: Vaig veure una gran multitud quan Joab va enviar el servent del rei i el teu servidor, però no sé què passava.
30 I el rei digué: Retira’t, posa’t aquí. I ell es retirà, i s’estigué allà. 31 I heus aquí, Cuxí arribà; i Cuxí digué: Rebi, senyor meu el rei, la bona nova que avui Jahveh ha de- fensat la teva causa de la mà de tots aquells que s’havien aixecat contra tu.
32 I el rei digué a Cuxí: Està bé el jove Absalom? I Cuxí respongué: Que els enemics del meu senyor el rei esdevinguin com aquest jove, i tots els qui s’aixequen contra tu per fer-te mal.
33 I el rei es contorbà, i pujà a la cambra de dalt del portal, i plorà, i mentre caminava deia així: Fill meu, Absalom! Fill meu, ll meu Absalom! Tant de bo hagués mort jo en lloc teu, Absalom, ll meu, ll meu!
19
Absalom.
2 I la victòria d’aquell dia es tornà en dol per a tot el poble, perquè en aquell dia el poble havia escoltat dir: El rei té pena pel seu ll.
3 I aquell dia el poble entrà d’amagat a la ciutat, com s’amaga el poble quan ha estat derrotat, quan ha fugit de la batalla.
4 Ielreiescobríelrostre,ielrei cridà en veu alta: Fill meu, Absalom! Absalom, ll meu, ll meu!
5 I Joab vingué al rei, a la casa, i digué: Avui tu has fet avergonyir els rostres de tots els teus servents, que han alliberat avui la teva vida,
I en fou assabentat Joab: Heus
aquí, el rei plora i fa dol per
377


   383   384   385   386   387