Page 768 - Biblia Català TBS
P. 768

Isaïes 29
dels terribles com el boll que passa: i s’esdevindrà en un instant, de sobte.
6 Tu seràs visitada per Jahveh dels exèrcits, amb tro i amb terratrèmol i gran soroll, i rufagada, i tempesta, i  ama de foc devorador.
7 I la multitud de totes les nacions que faran guerra contra Ariel, i tots els seus atacants i els seus treballs de setge, i els que l’a igiran, seran com un somni, una visió de nit.
8 I s’esdevindrà com quan el famo- lenc somia que, heus aquí, està men- jant, però es desperta amb la seva ànima buida; o com quan l’assedegat somia que, heus aquí, està bevent, però es desperta i, heus aquí, està cansat i la seva ànima té set: així serà la multitud de totes les nacions que faran la guerra contra la munta- nya de Sió.
9 Atureu-vos i astoreu-vos; ence- gueu-vos i esdevingueu cecs; us em- briagareu i no pas amb vi, tentinejareu i no pas amb beguda forta.
10 Perquè Jahveh ha vessat sobre vosaltres un esperit de son profund, i ha tancat els vostres ulls: els profe- tes; i ha cobert els vostres caps: els vidents.
11 I tota la visió esdevindrà per a vosaltres com els mots d’un llibre segellat que donen a un que sap lle- gir, dient: Llegeix això, si us plau. I ell diu: No puc, perquè està segellat. 12 I donen el llibre a un que no sap llegir, dient: Llegeix això, si us plau. I ell diu: No sé llegir.
13 I el Senyor diu: Perquè aquest poble s’apropa amb la seva boca i m’honora amb els seus llavis, però el seu cor s’ha allunyat de mi, i el temor que ells m’haurien de tenir l’ensenyen només com un precepte d’homes;
14 per tant, heus aquí, continuaré meravellant aquest poble, fent una
obra meravellosa i un prodigi; i s’esvairà la saviesa dels seus savis, i la intel·ligència dels intel·ligents s’amagarà.
15 Ai dels qui s’oculten, lluny de Jahveh, per amagar el seu propòsit, i les obres dels quals són en la fos- cor, i diuen: ¿Qui ens veu, i qui ens coneix?
16 Quina perversitat la vostra! S’ha de valorar el terrisser com l’argila. ¿És que dirà l’obra al qui l’ha feta: Ell no m’ha fet? I la cosa formada dirà potser al seu formador: Ell no hi entén?
17 ¿No serà d’aquí poc, molt poc, que el Líban es tornarà en un camp fruitós, i el camp fruitós serà consi- derat com un bosc?
18 I aquell dia els sords escoltaran les paraules del llibre, i des de la fosca i des de la tenebra, els ulls dels cecs hi veuran.
19 I els humils tindran més i més goig en Jahveh, i els pobres entre els homes s’alegraran en el Sant d’Israel. 20 Perquè s’acabarà l’home violent, i el menyspreador serà consumit, i tots els qui cercaven la iniquitat seran exterminats,
21 els que condemnen un home a causa d’una paraula, i paren una trampa al qui reprova al portal, i perverteixen el dret dels justos frau- dulentament.
22 Per tant, així diu Jahveh, que va redimir Abraham, referent a la casa de Jacob: Ara Jacob no serà avergo- nyit, i ara la seva cara no es tornarà pàl·lida;
23 perquè en veure els seus  lls, l’obra de les meves mans enmig d’ell, santi caran el meu Nom, i san- ti caran el Sant de Jacob, i tindran temor del Déu d’Israel.
24 I els qui erren en esperit tin- dran enteniment, i els murmuradors aprendran la doctrina.
29:10 Dt 29:4; Rm 11:8 29:13 Mt 15:8-9 29:14 1Co 1:19 29:16 Rm 9:20 760


   766   767   768   769   770