Page 780 - Biblia Català TBS
P. 780

Isaïes 41, 42
13 Perquè jo sóc Jahveh, el teu Déu, que enforteixo la teva mà dreta, el qui et diu: No tinguis por, jo t’ajudo. 14 No tinguis por, cuc de Jacob, homes d’Israel; jo t’ajudo –declaració de Jahveh–, i el teu Redemptor és el Sant d’Israel.
15 Heus aquí, faré de tu com un trill nou a lat, ple de dents; tu trillaràs i moldràs les muntanyes, i faràs tor- nar els turons com el boll.
16 Tu els ventaràs i el vent els aixe- carà, i el remolí els escamparà; però tu t’alegraràs en Jahveh, et gloriaràs en el Sant d’Israel.
17 Quan els pobres i els necessitats cerquen aigua, i no n’hi ha, i la seva llengua s’asseca de set: jo Jahveh els responc; jo, el Déu d’Israel, no els deixo.
18 Jo obro rius en llocs alts, i fonts enmig de les valls; faig del desert una bassa d’aigua, i de la terra seca corrents d’aigua.
19 Jo poso al desert el cedre, l’acàcia i la murtra i l’olivera; i planto el xi- prer al desert, l’om i el boix junts. 20 A   que vegin i sàpiguen, i mirin i entenguin alhora, que la mà de Jahveh ha fet això, i el Sant d’Israel ho ha creat.
21 Presenteu la vostra causa, diu Jahveh; apropeu els vostres valuosos arguments, diu el rei de Jacob.
22 Que s’atansin i ens declarin el que s’esdevindrà: declareu les primeres coses, aquelles que són, i nosaltres posarem el nostre cor en això, i conei- xerem el seu  nal. O, anuncieu-nos les coses que s’esdevindran.
23 Expliqueu-nos les coses que vin- dran després, i sabrem que sou déus. Feu alguna cosa de bo o de dolent, perquè ens astorem i ho veiem tots plegats.
24 Heus aquí, vosaltres sou no-res, i la vostra obra és inútil, una abomi- nació és el que us escull.
25 Jo n’he suscitat un des del nord, i vindrà: des del llevant del sol invocarà el meu Nom; i ell trepitjarà els gover- nants com fang, i trepitjarà l’argila com el terrisser.
26 ¿Qui ho havia anunciat des del principi, perquè ho sabéssim; i des de fa molt de temps, perquè digués- sim: És just? Sí, no hi ha ningú que ho declari; sí, no hi ha ningú que ho proclami; sí, no hi ha ningú que escolti les vostres paraules.
27 Sóc el primer que dic a Sió: Mireu, mireu-los; i donaré a Jerusalem un missatger de bones noves.
28 I vaig mirar, però no hi havia cap home, i no hi havia cap conseller entre aquests, i jo els vaig preguntar, però ells no respongueren cap parau- la.
29 Heus aquí, tots ells són una iniqui- tat, llurs obres són no-res, les seves imatges de fosa són vent i confusió!
42:1-4 Mt 12:18-21; 3:17; 17:5; Jn 3:34 42:6 Lc 2:32; Ft 13:47; 26:23 772
42
Heus aquí el meu servent, jo
el sostinc; el meu elegit en qui s’ha complagut la meva ànima. He posat el meu Esperit sobre ell, anunciarà el judici als gentils.
2 No cridarà, i no alçarà ni farà sentir la seva veu pel carrer.
3 No trencarà la canya esberlada, i no apagarà el ble fumejant: portarà el judici a la veritat.
4 No defallirà i no es descoratjarà,  ns que estableixi el judici a la terra: i les illes esperaran la seva llei.
5 Així diu Déu, Jahveh, que ha creat els cels i els ha desplegat, que escampa la terra i els seus productes, que dóna alè al poble sobre ella, i esperit als qui caminen en ella.
6 Jo, Jahveh, et vaig cridar d’acord amb la justícia, i agafaré la teva mà, i et guardaré, i et donaré com a pacte per al poble, com a llum de les naci- ons;
7 per obrir els ulls dels cecs, per fer sortir de la presó els captius, de la


   778   779   780   781   782