Page 908 - Biblia Català TBS
P. 908

Ezequiel 23, 24
aquí, vingueren: pels quals et vas rentar, i et vas pintar els ulls i et vas posar ornaments,
41 i et vas asseure sobre un llit sumptuós, amb una taula parada davant d’ell, i damunt hi vas posar el meu encens i el meu oli.
42 I s’escoltava en ella la remor d’una multitud despreocupada, i amb els homes del poble comú els portaren embriacs del desert. I van posar braçalets a les seves mans, i una bella corona sobre llurs caps.
43 I vaig dir a l’envellida en adul- teris: ¿Cometran encara fornicació amb ella, i ella amb ells?
44 I van anar a ella com els que van a una prostituïda, així van anar a Oholà i a Oholibà, les dones infames. 45 Però els homes justos les jutjaran com es jutja les adúlteres, i com es jutja aquelles que vessen sang: per- què aquestes són adúlteres, i hi ha sang en llurs mans.
46 Perquè així diu el Senyor Jahveh: Faré pujar contra elles una munió de gent, i les lliuraré al terror i a l’espoliació.
47 I una munió de gent les apedre- garà, i les abatrà amb llurs espases; mataran els seus  lls i les seves  lles, i calaran foc a les seves cases. 48 I faré cessar la infàmia de la terra, i totes les dones escarmentaran, i no faran segons la vostra infàmia.
49 I faran recaure la vostra infàmia damunt de vosaltres, i portareu els pecats dels vostres ídols. I sabreu que jo sóc el Senyor, Jahveh.
Senyor Jahveh: Posa l’olla, posa-la, i també aboca-hi aigua.
4 Fica-hi els seus talls, tots els bons talls, la cuixa i l’espatlla; omple-la dels millors ossos.
5 Pren el millor del ramat, i també apila-hi els ossos a sota, fes-ho bullir ben bullit, que també es coguin els seus ossos dins d’ella.
6 Per tant, així diu el Senyor Jahveh: Ai de la ciutat de sang, l’olla rovellada, el rovell de la qual no se’n va! Buida-la tall a tall, sense fer-ho a la sort.
7 Perquè la seva sang és enmig d’ella, l’ha posada sobre una roca pe- lada. No l’ha vessada sobre el terra, per cobrir-la amb la pols.
8 Per fer pujar el furor, per prendre venjança, he posat la seva sang sobre una roca pelada, perquè no fos coberta.
9 Per tant, així diu el Senyor Jahveh: Ai de la ciutat de sang! Jo també faré gran la foguera.
10 Aplega la fusta, encén el foc, cou la carn i barreja-hi condiments, i deixa cremar els ossos.
11 Després deixa l’olla buida sobre les seves brases, de manera que el seu bronze s’escal  i s’arroenti, i la seva impuresa es fongui dins d’ella, i desaparegui el seu rovell.
12 Amb afanys ella s’hi esgota, però el seu molt rovell no se li’n va. Al foc amb el seu rovell!
13 La teva impuresa és infame: per- què t’he volgut netejar, i tu no t’has netejat de la teva impuresa. No seràs netejada novament  ns que hagi calmat el meu furor en tu.
14 Jo, Jahveh, he parlat: això vin- drà, i jo ho compliré. No em faré enrere, i no tindré misericòrdia, i no me’n penediré: et jutjaran se- gons els teus camins i segons els teus actes –a rmació del Senyor Jahveh.
24
el desè del mes, dient:
2 Fill d’home, escriu-te el nom del dia, d’aquest mateix dia: el rei de Babilònia s’ha llançat sobre Jerusa- lem en aquest mateix dia.
3 I parla a la casa rebel amb una paràbola, i els diràs: Així parla el
24:2 2Re 25:1 900
I la paraula de Jahveh vingué
a mi, l’any novè, el mes desè,


   906   907   908   909   910