Page 969 - Biblia Català TBS
P. 969

7 Seré, doncs, per a ells com un lleó, els aguaitaré com un lleopard vora el camí.
8 Els trobaré com una óssa a qui han pres els cadells, i esquinçaré l’em- bolcall de llur cor, i allà els devoraré com una lleona: la bèstia del camp els esbocinarà.
9 T’has destruït, Israel, perquè t’has rebel·lat contra mi, contra el teu aju- dador.
10 ¿On és ara el teu rei, perquè et salvi en totes les teves ciutats? ¿I els teus jutges, dels quals vas dir: Dona’m rei i prínceps?
11 Et vaig donar un rei en el meu furor, i el vaig treure en la meva ira.
12 La iniquitat d’Efraïm està lligada, el seu pecat està ben guardat.
13 Li vindran dolors de part: és un  ll que no té seny, perquè no hauria de restar tant de temps a la matriu dels  lls.
14 De la mà del sepulcre els rescata- ré, de la mort els redimiré. ¿On són, oh mort, els teus  agells? ¿On és, oh sepulcre, la teva destrucció? El pene- diment està amagat dels meus ulls.
15 Malgrat que fructi qui entre els germans, vindrà un vent de l’est, un vent de Jahveh, pujant des del desert, i eixugarà la seva font, i asse- carà el seu brollador. Ell espoliarà el tresor de tots els objectes valuosos. 16 Samaria esdevindrà culpable, perquè es rebel·là contra el seu Déu. Cauran per l’espasa, els seus infants
Osees 13, 14
seran trossejats, i seran esventrades les seves dones embarassades.
2 Preneu paraules amb vosaltres, i torneu a Jahveh. Digueu-li: Aparta tota la iniquitat, i accepta el bé, i t’oferirem els vedells dels nostres llavis.
3 Assíria no ens salvarà; no cavalca- rem sobre cavalls, i ja no direm més a l’obra de les nostres mans: Sou els nostres déus. En tu és en qui l’orfe trobarà misericòrdia.
4 Jo guariré llur in delitat, els es- timaré voluntàriament: perquè la meva ira s’ha apartat d’ell.
5 Seré com la rosada per a Israel, ell  orirà com un lliri, i enfonsarà les seves arrels com el Líban.
6 Els seus rebrots s’estendran, i el seu vigor serà com el de l’oliver, i la seva fragància, com la del Líban.
7 Tornaran els que s’havien esta- blert sota la seva ombra, reviuran com el blat, i  oriran com el cep: el seu record serà com el vi del Líban. 8 Efraïm dirà: Què hi tinc a veure encara amb els ídols? Jo li respon- dré, i vetllaré per ell: Jo sóc com un xiprer frondós. El teu fruit provindrà de mi.
9 Qui és savi per entendre aquestes coses? Qui és prudent per compren- dre-les? Perquè els camins de Jahveh són rectes, i els justos hi caminaran, però els rebels hi ensopegaran.
13:11 1Sa 10:17-19; 15:26 13:14 sepulcre: en hebreu Xeol 13:14 1Co 15:55 13:16 2Re 8:12 14:8 Is 27:6 14:9 Pr 10:29; 1Pe 2:7-8
14
Torna, Israel, a Jahveh, el teu
Déu! Perquè has ensopegat per la teva iniquitat.
961


   967   968   969   970   971