Page 979 - Biblia Català TBS
P. 979

tència, i consumí el gran abisme, i consumí una part del país.
5 I vaig dir: Senyor Jahveh, atura’t, t’ho prego. Com es podrà mantenir Jacob? Perquè és petit.
6 Jahveh es penedí d’això: Això tam- poc no s’esdevindrà, va dir Jahveh.
7 Així em féu veure el Senyor Jahveh: Heus aquí, el Senyor estava dret sobre un mur fet a plom, i tenia una plomada a la seva mà.
8 Llavors Jahveh em va dir: Què veus, Amós? I vaig respondre: Una plomada. I el Senyor digué: Heus aquí, jo poso una plomada enmig del meu poble Israel: no hi tornaré a passar més.
9 I els llocs alts d’Isaac seran de- solats, i els santuaris d’Israel seran enrunats, i jo m’alçaré amb l’espasa contra la casa de Jeroboam.
10 Llavors Amassià, sacerdot de Betel, envià a dir a Jeroboam, rei d’Israel: Amós ha conspirat contra tu enmig de la casa d’Israel: la terra no pot tolerar totes les seves paraules.
11 Perquè així ha dit Amós: Jero- boam morirà per l’espasa, i Israel serà deportat, serà deportat lluny de la seva terra.
12 I Amassià digué a Amós: Vident, vés-te’n! Fuig a la terra de Judà, i menja allà el teu pa, i fes-hi de profeta; 13 però no continuïs fent de profeta a Betel, perquè és el santuari del rei, i la casa reial.
14 I Amós va respondre, i digué a Amassià: No sóc profeta, ni  ll de profeta, sinó que sóc bouer i conrea- dor de sicòmors,
15 però Jahveh em va prendre de darrere del ramat, i Jahveh em va dir: Vés, profetitza al meu poble Israel.
16 Ara, doncs, escolta la paraula de Jahveh. Tu dius: No profetitzis con- tra Israel, ni prediquis contra la casa d’Isaac.
7:10 2Re 14:23
Amós 7, 8
17 Per tant, així diu Jahveh: La teva muller es prostituirà a la ciutat, i els teus  lls i les teves  lles cauran per l’espasa, i la teva terra serà repartida amb el cordill, i tu moriràs en una terra impura, i Israel serà deportat, serà deportat lluny de la seva terra.
8Així em féu veure el Senyor Jahveh: Heus aquí una cistella de fruita d’estiu.
2 I digué: Què veus, Amós? I vaig dir: Una cistella de fruita d’estiu. I Jahveh em va respondre: La   ha arribat al meu poble Israel; no li deixaré passar res més.
3 I en aquell dia els cants del tem- ple es tornaran udols –a rmació del Senyor Jahveh–; els cadàvers seran nombrosos, llançats en silenci per qualsevol lloc.
4 Escolteu això, vosaltres que en- goliu els necessitats, i arruïneu els pobres de la terra,
5 dient: ¿Quan passarà la lluna nova, i podrem vendre el gra; i s’acabarà el dissabte, i podrem obrir els graners? Per disminuir l’efà, i per augmentar el xèquel, i per usar enganyosament balances falses;
6 per comprar els pobres amb diners, i els necessitats per un parell de san- dàlies; i vendrem el rebuig del blat.
7 Jahveh ha jurat per la glòria de Jacob: Mai no oblidaré ni una de llurs obres.
8 Per això, ¿no tremolarà la terra, i estarà de dol tothom que hi habita? I pujarà tota ella com el Nil, i s’agitarà i baixarà com el riu d’Egipte.
9 I s’esdevindrà aquell dia –a rmació del Senyor Jahveh–, que faré pondre el sol al migdia, i enfosquiré la terra en un dia clar:
10 i canviaré les vostres festes en dol, i totes les vostres cançons en complanta; i posaré roba de sac da- munt de tots els lloms, i tothom es raparà el cap, i deixaré la terra com
971


   977   978   979   980   981