Page 996 - Biblia Català TBS
P. 996

Habacuc 2, 3
3 Perquè la visió és encara per un temps  xat, i s’afanya per a la  , i no enganya: encara que trigui, espera-la, perquè certament vindrà, no es retardarà.
4 Heus aquí, el qui és orgullós no és recte en la seva ànima: però el just viurà per la seva fe.
5 I així, com el vi és traïdor, aquest home és presumptuós, i no es man- tindrà: eixampla com l’infern la seva ànima, i és com la mort, que mai no s’atipa; i aplega per a si mateix totes les nacions, i arreplega per a si mateix tots els pobles.
6 ¿No aixecaran tots aquests un proverbi contra ell, i enigmes i al·le- gories contra ell? I diran: Ai del qui multiplica el que no és seu! Fins quan es continuarà carregant de deutes?
7 ¿No s’alçaran de sobte els teus creditors, i es desvetllaran els qui et sacsegen, i esdevindràs la seva presa?
8 Perquè has espoliat moltes na- cions, tota la resta dels pobles t’espoliarà; a causa de la sang hu- mana i de la violència comesa a la terra, a la ciutat i a tots els que hi habiten.
9 Ai del qui cobeja guany injust per a la seva casa, per tal de posar ben alt el seu niu, per alliberar-se del poder del mal!
10 Has maquinat la vergonya per a la teva casa, has tallat molts pobles, i has pecat contra la teva ànima.
11 Perquè la pedra de la paret cla- marà, i li respondrà la biga de fusta.
12 Ai del qui edi ca una ciutat amb sang, i estableix una vila amb iniqui- tat!
13 Heus aquí, no ve de Jahveh dels exèrcits? Els pobles, doncs, treballen per al foc, i les nacions es fatiguen en va.
14 Perquè la terra s’omplirà del co- neixement de la glòria de Jahveh, com les aigües cobreixen el mar.
15 Ai del qui dóna beguda al seu company; tu que els ofereixes la teva bóta, i també els fas embriagar a   de mirar llurs nueses.
16 T’has omplert de vergonya, en lloc d’honor; beu tu també, i sigues com un incircumcís: la copa de la mà dreta de Jahveh es torna contra tu, i la ignomínia serà sobre el teu honor.
17 Per la violència comesa contra el Líban et cobrirà, i l’espoli de les bès- ties t’espantarà; a causa de la sang humana i de la violència comesa a la terra, a la ciutat i a tots els qui hi habiten.
18 Quin pro t hi ha en l’estàtua que ha esculpit l’escultor? És una escultura de fosa que ensenya false- dat: ¿per què l’escultor, que fa ídols muts, con a en la seva pròpia obra? 19 Aidelquidiualafusta:Desvetlla’t, i a la pedra muda: Anima’t! Podrà això ensenyar? Heus aquí, està re- cobert d’or i de plata, però no hi ha esperit dintre seu.
20 Però Jahveh és en el seu sant temple: que calli davant d’ell tota la terra.
2:3-4 He 10:38; Rm 1:17; Ga 3:11 2:5 infern: en hebreu Xeol 2:14 Is 11:9 988
3
2 Jahveh, he escoltat el teu anunci, i he tingut por. Jahveh, fes reviure la teva obra enmig dels anys, fes-la conèixer enmig dels anys. En la ira, recorda’t de la misericòrdia.
3 DéuvedeTeman,ielSant,dela muntanya de Paran. Selah. La seva majestat cobreix els cels, i la seva lloança omple la terra.
4 I la resplendor era com la llum, raigs sortien de la seva mà, i allí s’amagava la seva força.
La pregària del profeta Habacuc,
sobre Xiguionot.


   994   995   996   997   998